Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Константин Гребенаров даде старт на благотворителна инициатива
Автор: Екип Burgas24.bg 14:55 / 10.05.2010Коментари ()931
© Burgas24.bg
Вчера областният управител Константин Гребенаров отбеляза своя 56-и рожден ден. Губернаторът посвети личния си празник на хората с увреждания в Бургас, като сложи старт на благотворителна акция под мотото: „Нека помогнем за разнообразяване на дейностите в Творческата еко работилница".

Изграждането на Творческа Еко Работилница е проект на Бюрото за социално подпомагане /БСО/ към Националния център за социална рехабилитация - гр. Бургас. В началото на 2010г. в БСО се сформира група със смесен състав - мъже и жени, повечето от които лица с умствени или сензорни увреждания. Всеки ден те се събират и изработват различни творчески предмети, така се ражда и идеята за създаване на такъв тип работилница, която ще бъде първата на територията на област Бургас. Основната й цел е да се създадат условия за ежедневна заетост на хората с увреждания, като им се предостави възможност за трудова и творческа реализация. В Творческата Еко Работилница хората с увреждания ще изработват торбички от стари вестници, които ще предлагат на различни фирми за използването им като сувенирни. Очакванията са по този начин да се разработи една трайно съществуваща среда, в която хората с увреждания да се срещат, да комуникират, да творят и създават своя собствена продукция.

На изложба организирана от тях в навечерието на великденските празници те запознаха областния управител с идеята, а той от своя страна обеща да намери начин да им помогне.

В тази връзка довечера Гребенаров организира благотворителен рожден ден, на който гостите му - представители на местната, държавната власт и бизнеса ще могат да дадат своя принос за подпомагане на благородната инициатива. Средствата, които всеки един от тях ще поднесе вместо цвете или подарък, ще бъдат запечатани в урна, изброени от нотариус и връчени на директорката на БСО - Бургас, г-жа Марионела Стоянова. Освен тях ще и бъдат връчени и две писма - едното е заявеното желание на строителна фирма "Мидия" АД да поеме цялостния ремонт на помещението, а другото - от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, които се ангажират с обзавеждането и оборудването на работилницата.

Ако събраните средства надхвърлят сумата, необходима за изграждането на Творческата еко работилница, областният управител ще дари средства и на други социални домове в областта, за покриване на техни неотложни нужди.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Konstantin-Grebenarov-dade-start-na-blagotvoritelna-iniciativa-161944
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.