Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Атанаска Николова: Дирекция "Евроинтеграция" има привлечени над 50 млн. лева
Автор: Екип Burgas24.bg 15:52 / 04.05.2010Коментари ()1213
© Burgas24.bg
Дирекция „Евроинтеграция" има привлечени над 50 милиона в бюджета на Община Бургас от спечелени проект, финансирани от европейските фондове и програми. Това каза заместник-кметът по евроинтеграция Атанаска Николова по време на празник, посветен на две години от създаването на дирекцията. Дирекцията „Евроинтеграция" отбелязва своя професионален празник на 9 май- Деня на Европа.

По думите на заместник-кмета за тези 50 милиона лева има подписани договори и се работи по изпълнението на проектите, по които са привлечени. Според Николова тази сума ще стане значително по-висока, ако към нея се прибавят и проектите, които в момента очакват оценяване и подписване на споразумение.

„С нетърпение очакваме оценката на МРРБ като управляващ орган по ОП"Регионално развитие" на нашия последен проект, свързан с благоустрояване на градската среда. В него сме включили изключително важни обекти като главната улица „Александровска" и Морската градина", допълни заместник-кметът. По нейните думи привлечените средства по европейски фондове представляват 20-30% от общия бюджет на Община Бургас.

 „Считаме, че догодина да можем да се поздравим с 50% и повече. Надяваме се да бъдем и първата община, която да спечели проекта за интегриран градски транспорт с директно одобрение от ЕС по ОП „ Регионално развитие", каза още Николова. „Едно от най-големите постижения е, че успяхме да сформираме можещ, мотивиран и амбициозен експертен екип", похвали се заместник-кметът. По време на празника бе официално представен и новият директор на Дирекция „Евроинтеграция" Руска Бояджиева. Днес в сградата на Община Бургас бе открита и изложба на тема „Европа в Бургас", която показва успешните проекти, както на общината, така и на нейните партньори.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Atanaska-Nikolova-Direkciya-Evrointegraciya-ima-privlecheni-nad-50-mln-leva-160828
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.