Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обсъждат борбата с насилието в училищата с гости от Турция
Автор: Екип Burgas24.bg 08:05 / 26.04.2010Коментари ()554
© Burgas24.bg
В изпълнение на работната програма на проекта „5 стъпки за преодоляване на насилието в училищната среда" в периода 25.04.2010 - 02.05.2010 г. 11 представители на 3 образователни институции от област Ерзурум, Турция, ще вземат участие в работна среща, която ще се проведе в град Бургас. Групата се ръководи от г-н Джанип Кючукоглу - началник на отдел в Областната дирекция на народната просвета - Ерзурум.

Работната среща има за цел споделяне на натрупания опит и на добри практики, реализирани до момента в двата партньорски региона.

Проектът „Пет стъпки за преодоляване на насилието в училищната среда" се реализира в рамките на Програма „Учене през целия живот" на Европейската Комисия - Секторна програма „Коменски", дейност „Регионални партньорства "Коменски".

В този проект РИО - Бургас е партньор на Областна дирекция на народната просвета в град Ерзурум, Турция. Местни партньори на РИО - Бургас в проекта са ПГ по туризъм „Иван Вазов" - Слънчев бряг и Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози - Бургас.

От турска страна в работната среща ще вземат участие представители на Областна дирекция на народната просвета в град Ерзурум - началници на отдели и експерти по европейски проекти, на Средно училище „Шуркю паша" в Ерзурум - директор и помощник-директор, учители по английски език, по турски език и литература и по информационни технологии, и педагогически съветници от Центъра за ориентиране и изследвания в град Ерзурум.

В програмата на работната среща са включени различни дейности:
1. Представяне на дейностите по проекта, осъществени от Партньорски регион 1 и Партньорски регион 2.
2. Запознаване с опита на Община Бургас по проблема за превенция на насилието сред младите хора.
3. Провеждане на Ден на проекта под наслов „Ние казваме заедно Не на насилието в училище!"
4. Запознаване на място с особеностите на българската образователна система чрез посещения в различни училища в Бургас и областта - ще бъдат посетени 4 училища, в които участниците в работната среща от Турция ще се запознаят с организацията на образователно-възпитателния процес, с ролята на училищните настоятелства за подобряване на образователната среда, с проблемите и постиженията на училищата, в които се обучават деца билингви, с участието на български училища в европейските програми.
5. Срещи с представители на местната и регионална власт с цел осъществяване на контакти за бъдещо сътрудничество.
6. Посещения на природни забележителности и културно-исторически места.

Откриването на работната среща е  днес от 10.00 ч. в Голямата зала на РИО - Бургас на ІІІ етаж.

 



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obsuzhdat-borbata-s-nasilieto-v-uchilishtata-s-gosti-ot-Turciya-158752
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.