Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хора с увреждания пълзят до ТЕЛК, няма асансьор
Автор: Екип Burgas24.bg 11:42 / 23.04.2010Коментари ()740
© Burgas24.bg
Асансьорът на общия ТЕЛК не работи, а инвалиди се качват на ръце от доктори и близки, сигнализираха потърпевши. Абсурдната ситуация продължава вече месец.
Между 250 и 300 души на месец минават през комисията за освидетелстване на трудоспособността. Голяма част от тях са хора, които имат проблеми с крайниците вследствие на заболяване или трудова злополука, в инвалидна количка, преминали инсулти или са болни от рак.

Минавайки успешно през рампата до ТЕЛК-а, те установяват, че двайсетината стъпала се превръщат в непреодолимо препятствие и няма как сами да стигнат до експертите. Унижението обаче е двойно по-голямо. Приели сме, че в учрежденията и обществените сгради не сме желани, но в здравно заведение да ни отрежат достъпа, това е недопустимо, коментират пациенти.

Асансьорът е спрян не заради повреда, а защото е в много лошо състояние и е опасен, обясниха от ръководството на МБАЛ. Тъй като ремонтът му ще глътне много пари, от болницата са предпочели амортизираното съоръжение да бъде изцяло подменено с ново.

"Нещата са много сериозни, тъй като инвестицията е изключително скъпа. В момента търсим асансьорни фирми за разговори", обясни шефът на здравното заведение доц. д-р Стефан Станчев. На нашето питане как е решен въпросът с хората с инвалидни колички, доц. Станчев призна, че те се пренасят на ръце. Той не можа да се ангажира със срокове за отстраняване на проблема.

Източник: factor-bs.com



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Hora-s-uvrezhdaniya-pulzyat-do-TELK-nyama-asansyor-158292
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.