Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общинският съвет заседава днес, решават редица важни въпроси
Автор: Екип Burgas24.bg 09:16 / 22.04.2010Коментари ()536
© Burgas24.bg
Бургаският общински съвет ще заседава днес. В проектодневния ред са включени 58 точки. Очаква се общинският съвет да даде съгласие Община Бургас да кандидатства с проектно предложение с работно заглавие „Проект за интегриран обществен транспорт на Бургас" по ОП „Регионално развитие" за модернизация на градския транспорт.

Съветниците ще разгледат и споразумение за партньорство между девет общини в Бургаска област за разработване на проектно предложение "Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Бургас". Местният парламент трябва да гласува и допълнително финансиране за изпълнение на обновителни и ремонтни дейности на Казиното и откритата сцена "Охлюва" в Приморския парк в размер до 500 000 лева. Общинският съветник Валентин Касабов предлага да се гласува изменение и допълнение на Наредбата за организация и управление на гробищните паркове, с които да се определят подходящите места за погребения на домашни любимци на територията на Гробищния парк.

Общинските съветници ще приемат и Програма за детето за 2010 година. Съветниците трябва да приемат и годишните финансови отчети за 2009 година на търговските дружества със сто процента общинско участие. Ще бъде избран и нов управител на общинската фирма „Бургаски пазари".

Поради неизпълнение на ангажиментите ще бъде прекратен договорът за концесия на „Глобал технолоджи къмпани" за централния площад „Св. Св. Кирил и Методий", където концесионерът трябваше да изгради подземен паркинг. Администрацията предлага на Общинския съвет да даде съгласието си общината да поиска от държавата предоставяне на част от терена на Войскови район в комплекс „Изгрев".

Кметът Димитър Николов предлага преобразуване на „ПСФК Черноморец - Бургас" АД, с което дейността на едноименния футболен клуб в спортен аспект да бъде разграничена от дейността по изграждане на спортния комплекс и управлението на имота. Това може да стане чрез учредяването на ново дружество, при отделяне на част от имуществото на старото, а именно Спортен комплекс "Черноморец". Новото дружество ще се занимава единствено с изграждане, управление и стопанисване на Спортен комплекс "Черноморец", а акционерите в него ще останат същите - Община Бургас и "Петрол Холдинг" АД, при равно участие в капитала - 50 на 50%, посочват от администрацията. Заседанието на Общинския съвет започва в 10.00 часа.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinskiyat-suvet-zasedava-dnes-reshavat-redica-vazhni-vuprosi-157922
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.