Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Премахват незаконни постройки по плажа
Автор: Екип Burgas24.bg 15:36 / 19.04.2010Коментари ()1874
© Burgas24.bg
В края на миналата година Община Бургас извърши цялостна проверка на обектите, разположени върху територията на Морски плаж „Бургас Север". Констатирани бяха 17 обекта в нарушение, за които е открито производство за премахване по реда на чл. 57 от Закона за устройство на територията.

Към настоящия момент 4 обекта са премахнати доброволно от техните собственици. Десет от заповедите се обжалват пред Административен съд - Бургас. За влезлите в сила 3 бр. заповеди предстои избор на изпълнител за принудителното премахване.

При проверка в началото на месец април бе констатирано ново нарушение - монтиране на 2 обекта /павилиони/, съответно по 18 и 15 кв. м., дървени подиуми и дървена конструкция за тенти. Съставени са констативни актове, които са връчени на нарушителите. След изтичане на срока за възражения предстои издаване на заповеди за премахване.

Междувременно Министерство на регионалното развитие и благоустройството съгласува със забележки и корекции Схемата за разполагане на обслужващите плажа обекти. Направено беше уточнението, че слънцезащитни конструкции и ветроупорни прегради не се съгласуват, а върху схемите такива устройства и съоръжения фигурират. В тази връзка Община Бургас отправи питане към министерството за допълнителни указания и становище по въпроса.

Предстои одобряване на Схемата от главния архитект и привеждане на съществуващите обекти в съответствие с параметрите, указани в нея, както и със становището на МРРБ.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Premahvat-nezakonni-postroiki-po-plazha-157269
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.