Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Приходите от продажби на "Слънчев бряг" АД скочили с 36%
Автор: Екип Burgas24.bg 13:19 / 13.04.2010Коментари ()429
© Burgas24.bg
Последната сделка с акциите на "Слънчев бряг" АД на Българската фондова борса е била на 29 март на цена 5,84 лв., съобщиха от Българската фондова борса, цитирани от електронното издание Investor.bg. Това представлява понижение от 2,6% от началото на годината и ръст от 120% за последната година. Пазарната капитализация на компанията в момента е в размер на 11,4 млн. лв. "Слънчев бряг" АД намалява загубата през 2009 до 8,450 млн. лв. при отрицателен резултат за 2008 в размер на 10,843 млн. лв., сочи одитираният неконсолидиран отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Приходите от продажби на Слънчев бряг АД през миналата година се увеличават с 36% до 2,679 млн. лв. и се разпределят както следва: 249 хил. лв. от предоставяне на услуги по поддържане на общата инфраструктура и реклама в к.к. Слънчев бряг, 1,088 млн. лв. от продажба на дълготрайни материални активи и материали от бракувани ДМА, 413 хил. лв. от наеми, 827 хил. лв. от отписани задължения във връзка със съдебно решение в полза на Слънчев бряг АД и 103 хил. лв. от други приходи (в т.ч. продажба на промишлена вода, отдаване под наем на файтони и др.), се посочва в доклада.

През 2009 "Слънчев бряг" АД продължи да осъществява дейност по поддържане на общата инфраструктура на територията на к.к. Слънчев бряг, се казва в годишния доклад за дейността на дружеството. През миналата година възникна спор между дружеството, собствениците на туристически обекти в к.к. Слънчев бряг и Община Несебър относно заплащането на предоставяните от компанията услуги. В резултат на възникналите обстоятелства приходите на дружеството от поддържане на общата инфраструктура и реклама в комплекса бележат спад от 46% през 2009 спрямо 2008, се казва още в доклада.

Основен акционер в дружеството е Министерство на икономиката и енергетиката със 75% от капитала, а "Слънчев бряг холдинг" АД притежава 10%.

В Българската фондова борса вече е публикувана поканата за общото събрание на дружеството на 4 май, на което ще се гласува подмяна на Съвета на директорите. Ще бъде гласувано освобождаването на Малина Стратиева, Младен Мутафчийски, Ели Леон Анави, Кольо Колев и Пламен Александров, се казва в поканата за свикване на събранието.

На тяхно място ще бъдат предложени Мария Михалева, Соня Енилова, Константин Лефтеров, Златко Димитров и Иво Маринов. Предвижда се мандатът на членовете му да бъде 3 години. Ще се гласува още министърът на икономиката Трайчо Трайков да сключи от името на дружеството договори с членовете на Съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението. След това съветът ще си избере и изпълнителен директор.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Prihodite-ot-prodazhbi-na-Slunchev-bryag-AD-skochili-s-36-155822
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.