Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас домакин на семинар за бъдещето на България в ЕС
Автор: Екип Burgas24.bg 18:36 / 07.04.2010Коментари ()510
На 8 април Бургас ще бъде домакин на семинар на тема: България и Европа през 2020 година: политически рискове и възможности на развитие.

Преди една година, между 14 и 17 март 2009 година, в Каденабия, Вила Ла Колина, в лятната резиденция на Конрад Аденауер, на Лаго ди Комо, Италия, Фондация „Конрад Аденауер"- България организира дебат, който се наричаше „България 2020 - концепции за бъдещето на България като част от Европейския съюз".

В началото на март 2010 година, Европейската комисия публикува своята платформа „Европа 2020", а Министерския съвет на Република България разработва българската позиция по европейската стратегическа рамка. На свой ред, Президентът на Република България заяви, че ще инициира серия от срещи и дискусии, посветени на същата тема.

В този контекст, екипът на Фондация „Конрад Аденауер" и част от водещите експерти, започнали този дебат преди една година, си поставят за цел да представят резултатите от своите анализи и прогнози и да предизвикат дискусия сред преподаватели и студенти за състоянието на демокрацията в България, качеството на живот и потенциала за икономическо развитие, в краткосрочно и средносрочна европейска перспектива.

В съдържателен план, целта на проекта е да актуализира основните тези и оценки, формулирани преди една година на срещата в Каденабия. Самостоятелен акцент в тези университетски дебати, които търсят свое място в десет извънстолични университета на България, е въпросът за това как изглежда българската национална идентичност днес, какви са нашите силни и слаби страни, как България може да заеме достойно своето място в съвременна Европа и в света на глобално развитие и културно многообразие.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-domakin-na-seminar-za-budeshteto-na-Bulgariya-v-ES-154585
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.