Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доц. Тюлеков: Официалните власти в РСМ погребват европейското си политическо бъдеще
Автор: Екип Burgas24.bg 21:13 / 26.01.2023Коментари ()1280
©
Официалните власти в РСМ погребват европейското си политическо бъдеще. Това каза в обзорното предаване "Това е България“ на Радио "Фокус“ доц. Димитър Тюлеков от Югозападния университет "Неофит Рилски“.

"Страхуват се от цялата автентична българска национална история, която се е развива в географската област Македония, тъй като македонизмът там е официална държавна доктрина. На тази основа се създава и институционална омраза срещу България. На второ място имаме опит, стремеж да се изопачава, да се погребва българското културно-историческо наследство в Северна Македония. Ние имаме целенасочена антибългарска политика, която не е нито от вчера, нито от днес, тя е наследник на сръбската окупаторска политика. Трагедията е, че тя се развива в едни посттоталитарни демократични условия, а развитието на македонизма в демократична среда е несъвместимо нещо", изтъкна той.

По думите му се прави всичко възможно да се търсят провокации срещу България. Доц. Тюлеков подчерта, че официалните власти в РСМ в момента погребват собственото си европейско политическо бъдеще и този процес ще се засилва, ако те не обмислят своята реална дейност.

"Големият проблем е изобщо и двете държави да вървят по един общ път. Нещо, което не се е случвало през комунизма. Ние сега имаме реална възможност географската област Македония, независимо че се намира в три различни държави, да върви в една посока и да се сложи кръст на този прословут "Македонски въпрос" в рамките на обединена цивилизована европейска демокрация. Но властите в Македония не желаят това нещо", обърна внимание той.

Според него този случай с Християн Пендиков не е просто антибългарско, а е античовешко отношение. Доц. Тюлеков обърна внимание, че македонизмът е сръбска окупаторска идеология, която има своето живо въплъщение днес. Гостът добави, че цялата българска автентична история е отрицание на македонизма.

Цоня СЪБЧЕВА



Още по темата: общо новини по темата: 862
05.10.2024 »
29.09.2024 »
28.09.2024 »
25.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
предишна страница [ 1/144 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Doc-Tyulekov-Oficialnite-vlasti-v-RSM-pogrebvat-evropeiskoto-si-politichesko-budeshte-1545816
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.