Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас може да се побратими с индонезийския град Медан
Автор: Екип Burgas24.bg 13:51 / 26.03.2010Коментари ()592
© Burgas24.bg
Преговори за побратимяване на Бургас с индонезийския град Медан вървят в момента. Идеята е на кмета на Бургас Димитър Николов, стана ясно днес при посещението в Бургас на Посланника на Индонезия Н.пр. Имануел Роберт Инкириванг.

Така съществува реалната възможност черноморският град да се побратими с разположения на остров Суматра град Медан. Очаква се през месец май тази година да бъдат изготвени и писмата за намерение за побратимяване на двата града, които да бъдат предложени за подпис на губернатора на Суматра и на кмета на град Медан. По - късно ще бъде инициирано и посещение на бизнес група индонезийски бизнесмени от северна Суматра в Бургас.

„България е прекрасна база за индонезийските стоки заради стратегическото си разположение и факта, че е член на Европейския съюз", заяви пред бургаски бизнесмени Н.пр. посланик Инкириванг. В презентацията си пред представители на бургаския бизнес той наблегна на възможностите, които предлага за сътрудничество и възможности за коопериране Индонезия.

Специално внимание посланик Инкириванг обърна на факта, че Индонезия е страната с най- богати ресурси в света. Тя е съставена от 17750 острова, в нея се говори на 742 езика и диалекта, а запасите и от метан се изчисляват на еквивалента на 81 млрд. барела нефт. Освен, че е най - дългия архипелаг в света Индонезия е на четвърто място в света по население, разположена е стратегически между два океана и два континента и представлява изключително силен пазар за всички стоки със своите 240 млн. потребители.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-mozhe-da-se-pobratimi-s-indoneziiskiya-grad-Medan-152020
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.