Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Канално-помпени станции се изграждат в кварталите на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:09 / 24.03.2010Коментари ()2699
© Burgas24.bg
Двете пречиствателни станции на територията на град Бургас са достатъчни да обслужват града, но са изготвени проекти и се работи по изграждането и на други такива съоръжения в кварталите и населените места на общината, каза  зам. кметът по „Евроинтеграция и екология" Атанаска Николова.

„За съжаление на този етап не сме осигурили третирането на водите на новоприсъединените квартали. Много скоро предстои да бъде довършено изграждането на канално-помпената станция „Сарафово" и по този начин ще може да отвеждаме отпадъчните води на квартала към пречиствателна станция „Поморие" и проблемът там ще бъде решен. Аналогично работим по проект и в квартал „Долно езерово"- изграждане на канализационна система и канално-помпена станция и водите на „Долно езерово" ще бъдат отвеждани към градската пречиствателна станция на Бургас. Надявам се до края на тази година този проект да бъде завършен. Имаме и проектна готовност за изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция, която да обслужва най-новите квартали на града-Минерални бани, Банево и Ветрен. За съжаление този пор0ек за сега не се разглежда. Ние кандидатствахме с него по оперативна програма „Околна среда", но по желание на Европейската комисия,приоритетите и критериите на оперативната програма бяха преразгледани. Приоритет се даде на населени места с над десет хиляди жители и за съжаление за сега тези три наши квартала не са сред приоритетните", каза Атанаска Николова.

Заместник кметът допълни, че се надява в следващия програмен период това да е един от обектите, който ще бъде изграден. За 2014 година общинското ръководство трябва задължително да е готово с този проект, посочи още Николова.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kanalno-pompeni-stancii-se-izgrazhdat-v-kvartalite-na-Burgas-151433
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.