Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отлагат разглеждането за приемане на Черни Връх в Община Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 18:01 / 15.03.2010Коментари ()1277
© Burgas24.bg
Искането за провеждане на референдум за отделяне на село Черни връх от Община Камено и преминаването му към Община Бургас няма да бъде разглеждано на предстоящото заседание на Общинския съвет на Бургас. Председателят на местния парламент Снежина Маджарова поясни, че при разглеждането на проекта за дневен ред ще предложи тази точка да отпадне.

Маджарова посочи, че правната комисия е констатирала пропуски при следването на изискванията на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и в местното самоуправление. За да започне административната процедура по тази промяна е нужно жителите на населеното място направят подписка, под която да се подпишат най-малко 25 на сто от избирателите.

Общинската правна комисия е установила, че бланките на подписката не отговяват на изискванията на закона. Този пропуск според Снежина Маджарова може да доведе до обявяване за незаконосъобразни на последващите решения.

Затова е преценено, че по-добрият вариант е сегашното искане да бъде изтеглено от дневния ред на предстоящата сесия и върнато отново на избирателите на село Черни връх, за да бъда направена подписката коректно. Когато избирателите на селото са готови, искането за присъединяване към община Бургас ще бъде разгледано от съвета, допълни Маджарова.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 4
22.07.2010 »
13.07.2010 »
31.03.2010 »
15.03.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otlagat-razglezhdaneto-za-priemane-na-Cherni-Vruh-v-Obshtina-Burgas-149181
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.