Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
До края на годината завършват новата сграда на затвора в Дебелт
Автор: Екип Burgas24.bg 14:52 / 15.03.2010Коментари ()807
© Burgas24.bg
Новият затвор в Дебелт ще бъде завършен до края на тази година, съобщи директорът на Бургаския затвор Деян Костов. В Министерския съвет вече е внесена инвестиционната програма на правосъдното министерство, според която затворническото общежитие от закрит тип в Дебелт ще бъде напълно готово най-късно до края на тази година.

За него са отделени 360 хиляди лева от държавния бюджет. В момента се довършва бетонната ограда, която ще опасва целия терен. Тя е висока 3,5 метра. След това ще започне и строителството на самото общежитие, като част от дейностите ще се извършват от самите затворници.

След приключването на новата постройка, в нея ще бъдат настанени около 150 лишени от свобода. Те ще живеят при европейски условия, като на всеки затворник ще се падат около 4 кв. метра жилищна площ. В момента затворниците в Бургаския затвор живеят на по-малко от 2 квадратни метра за човек.

Там присъди излежават 980 затворници, като 740 са с осъдителни присъди. 26 са с присъда доживотен затвор - 11 от тях са без право на замяна. Затворът в Бургас е строен през 1938 година върху 20 декара и е предвиден за 200-300 души.

Източник: Dnes.bg



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Do-kraya-na-godinata-zavurshvat-novata-sgrada-na-zatvora-v-Debelt-149120
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.