Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Комисия проверява магазини, продаващи продукти от кристал
Автор: Екип Burgas24.bg 12:22 / 11.03.2010Коментари ()792
© Impact Press Group
Комисията за защита на потребителите /КЗП/ започва проверки в магазините в цялата страна, в които се предлагат за продажба продукти от кристални стъкла по спазване изискванията на Наредбата за етикетиране на продукти от кристални стъкла. Целта на Наредбата е преди всичко да защити потребителите срещу заблуди и объркване при закупуване на кристални продукти като осигури достатъчно ясна, обективна и прегледна информация чрез етикета на стоката.

Задължение е на лицата, които пускат на пазара кристални продукти, включително при всички форми на реклама на такива, да гарантират съответствието на етикетирането им с химичния състав и свойствата на същите, както и да продават само продукти етикетирани в съответствие с изискванията на наредбата.

През месец март ще бъде проведена и национална кампания по спазване изискванията на ЗЗП от лица, предоставящи услуги в авторемонтни сервизи.

Търговците, които предоставят услуги на потребителите са длъжни предварително да обозначат продажните цени на предлаганите от тях услуги, чрез ценоразпис, поставен на видно място в търговския обект и да издават документ за извършената продажба на услугата.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Komisiya-proveryava-magazini-prodavashti-produkti-ot-kristal-148311
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.