Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Йорданка Ананиева: Жените разполагаме с оръжия, недостъпни за мъжете
Автор: Екип Burgas24.bg 17:11 / 08.03.2010Коментари ()1201
©
Жените разполагаме с оръжия недостъпни за мъжете, каза заместник-кметът Йорданка Ананиева, на въпрос дали е трудно жена да заема такъв отговорен пост. "Да си жена на поста заместник-кмет има както трудности така и своите предимства. Трудностите са такива, че жената освен работещ в случая на поста заместник кмет, но тя трябва да бъде и домакиня, грижовна майка, да изпълнява и други социални роли", каза Ананиева.

Тя заяви, че жените имат качества като например чаровна усмивка и могат да са по-настойчиви когато желаят нещо да се случи. Ананиева сподели, че и тя се възползва от тези тайни оръжия. Тя не скри обаче, че се е случвало да подлагат някое нейно решение под съмнение особено, що се касае за нещо нетипично женско. Тя даде пример с ремонтни дейности.

„Ние сме тези, които казваме така да бъде, иначе го искаме, така е по-красиво. В тази посока нещата са наистина двояки", каза още заместник-кметът по образование в община Бургас. Тя сподели още, че трудно мъжете допускат жени да ги командват, но това е факт в нашия живот. "Достатъчно дълго време жените сме вървели по пътя на еманципацията и сме се доказвали като можещи хора и мисля, че успешно се справяме и след като хората, които са около нас независимо дали са мъже или жени усетят, че наистина това е така са склонни да повярват че все пак жената може да бъде и управленец", завърши Ананиева.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Iordanka-Ananieva-Zhenite-razpolagame-s-oruzhiya-nedostupni-za-muzhete-147564
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.