Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Бургас подпомага изграждането на осем православни храма
Автор: Екип Burgas24.bg 17:42 / 04.03.2010Коментари ()1062
©
В момента Община Бургас подпомага изграждането на най-малко осем православни храма, съобщи заместник-кмета Йорданка Ананиева. По нейните думи от близо две години и половина община Бургас много активно изграждането и довършването на строящи се православни храмове. Инициативата за това се осъществява съвместно и с подкрепата на Общински съвет-Бургас.

Един от храмовете, за чието изграждане Общината помага се намира в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник", където до този момент църква е липсвала. „Миналата година подпомогнахме началото на изглаждането на православни храмове в кварталите Крайморие и Лозове, като те са в доста напреднал етап от строителството", каза още Ананиева.

Община Бургас е подпомогнала и довършването на православните храмове в квартал Банево, село Твърдица и село Равнец. „В момента подпомогнахме и довършването на ремонта на храма в комплекс „Изгрев", както и на места където църковните настоятелства са се обърнали към нас със зов за помощ, за да можем финансово и логистично да подпомогнем доизграждането на тези православни храмове", обясни заместник-кметът.

„Тази година ще продължим да ги подпомагаме, те също имат ангажимент да съберат средства за доизграждането чрез своите настоятелства, но това е политика на Община Бургас", допълни тя. Доста отдавна на територията на Община Бургас не се е изграждал нов храм, категорична е Ананиева.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtina-Burgas-podpomaga-izgrazhdaneto-na-osem-pravoslavni-hrama-146794
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.