Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Концерт за Свободата на България изнесоха в Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 12:57 / 03.03.2010Коментари ()662
© Burgas24.bg
Над 100 изпълнители от всички самодейни колективи в общината участваха в големия концерт, посветен на 3 март в салона на читалището в Царево. Концертът бе замислен като размисъл и равносметка на най-великото в историята ни, довело до съдбовния момент - подписването на Санстефанския мирен договор. С рецитал участниците представиха хроника на събитията, които го предхождат.

В концерта, продължил близо час, участваха и детска вокална група „Усмивки", школата по модерни танци, женската битова група, много индивидуални изпълнители. Детският танцов състав „Иглика" представи северняшки танц и копаница. Грандиозният завършек на спектакъла бе моментът, когато на сцената с общ фолклорен танц излязоха ансамблите за народни танци. Прозвучаха още песни за прочути войводи и комити в изпълнение на Мъжката битова група и фолклорен състав „Нестинарче".

Жителите на Царево отбелязаха националния празник и с паметно шествие до паметниците на легендарните Михаил Герджиков и Георги Кондолов, където с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите за Освобождението на България. В знак на признателност бяха поднесени цветя. Националният трибагреник в чест на празника издигна кметът Петко Арнаудов.

Източник: Дарик



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Koncert-za-Svobodata-na-Bulgariya-iznesoha-v-Carevo-146440
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.