Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Гоним руснаците в Турция след нова изненада с визите
Автор: Екип Burgas24.bg 12:38 / 03.03.2010Коментари ()971
© Burgas24.bg
Руските туристи се пренасочват към Турция и Хърватия, след като в навечерието на 3 март външно министерство удари шамар на туристическия бранш и Русия с отмяна на облекченията за престой на руски деца под 12 години. Това заявиха представители на бранша, които работят с руски туроператори.

Крайно негативни са коментарите в руската преса, която припомня, че Хърватия отмени напълно визите за руснаци от април до октомври. За почивка в Турция пък се плаща само 20 евро. До 50 на сто спад на почиващите от Русия прогнозира туроператорът Красимир Крайчев.

„Ако някой може да разгадае логиката на чиновниците, че с този акт се защитават интересите на българските хотелиери, ресторантьори, туроператори, които очакват руските туристи като избавление от кризата, жестоко се лъже!? Защото това се прави в грубо нарушение на договора между ЕС и Русия, сключен още през 2007 г., по силата на който стойността на визите за руснаци в страните на ЕС не трябва да надвишава 35 евро" - заяви Крайчев.

Досега деца до 12-годишна възраст получаваха безплатни визи. Тази възможност остава само за деца до 6 г. За по-големите ще се плаща като за виза за възрастен - 35 евро (1450 рубли). Към тях се прибавят и 25 евро (1000 рубли), ако заявлението се подава индивидуално. Според дипломати от външно обаче дори има намаление, защото досега визата струваше 1600 рубли, а сега е 1450 рубли.

Източник: в. "Народно дело"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Gonim-rusnacite-v-Turciya-sled-nova-iznenada-s-vizite-146430
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.