Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Странджа и Царево на общ щанд на туристическо изложение в София
Автор: Екип Burgas24.bg 17:46 / 01.03.2010Коментари ()1156
©
От 25 до 27 февруари 2010 година в Националния дворец на културата в София се проведе 27-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ и СПА ЕКСПО 2010. Изложението бе открито от зам.министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, а сред официалните лица бяха посланици, депутати, представители на браншовите организации от България и чужбина и др. На изложението бяха представени 348 компании от България и 60 компании от 20 други страни.

Тази година за първи път районът на Странджа бе представен на общ щанд съвместно от Община Царево, Дирекцията на Природен парк „Странджа" (ДПП) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ).

Община Царево традиционно представи възможностите за морски туризъм в района, докато акцентът в представянето на ДПП и БФБ бе Регионалната марка „Странджа" и първите сертифицирани с нея къщи за гости в Бръшлян, Граматиково, Българи, Бродилово, М. Търново и м. Ковач. Марката е гаранция за качество на туристическото предлагане, в унисон с нуждите на природния парк и местните хора.

На щанда бяха предлагани рекламни материали, туристически карти и пътеводители както за местата за настаняване, така и за другите туристически атракции в района на парка - еко-пътеки, туристически маршрути, заслони за пикник и отдих, културно-исторически забележителности и др.

Целта на участието в най-голямото туристическо изложение в страната бе да се подпомогнат усилията на местните хора да развиват природосъобразни бизнеси, да предлагат стоки и услуги, създавани по щадящ природата начин. Представянето на Регионална марка „Странджа" е част от проекта на БФБ „Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина", изпълняван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия Механизъм на Европейското икономическо пространство.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Strandzha-i-Carevo-na-obsht-shtand-na-turistichesko-izlozhenie-v-Sofiya-146033
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.