Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Деца подариха мартеници и пролетно настроение в община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 15:45 / 01.03.2010Коментари ()504
Детският фолклорен състав при Обединена общинска школа по изкуствата - Несебър посети общината, за да поздрави кмета и неговия екип с днешния празник Баба Марта. Наред с красивите български песни, децата поднесоха на присъстващите ръчно изработени пролетни подаръчета, направени от класа по Приложни изкуства в ООШИ. Освен даровете, под формата на „цъфнали" кокичета и минзухари, специално на кмета Николай Димитров те поднесоха голяма мартеница с Пижо и Пенда, а за входа на общината оставиха огромна подкова в символичните за празника бели и червени багри. Градоначалникът благодари за жеста на внимание от страна на децата, пожела им да са здрави, бели и червени като мартениците, и също им поднесе дарове от общината.

Децата от ООШИ зарадваха с мартеници, песни и танци Здравната къща, двата пенсионерски клуба в Несебър и Дома за деца с умствена изостаналост "Св. Стилиян Пафлагонийски" в с. Кошарица. Специално за дома класа по Приложни изкуства изработиха и подариха красива картичка-мартеница с височина близо метър, на която централно място заема птицата предвестник на пролетта - щъркелът. А празничното пролетно настроение, което личеше от лицата и усмивките на домакините, допълнително бе подсилено от изпълненията на децата от класовете по Народно пеене и Български народни танци.

Малките приложници от ООШИ, под вещото ръководство на преподавателката си Събина Янева, подредиха днес тематична изложба във фоайето на читалище „Яна Лъскова". Всеки ценител на изкуството ще има възможност да разгледа и да се наслади на майсторските произведения до 15 март.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Deca-podariha-martenici-i-proletno-nastroenie-v-obshtina-Nesebur-145986
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.