Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Корумпираният инспектор по труда пуснат от домашен арест
Автор: Екип Burgas24.bg 10:41 / 20.02.2010Коментари ()1001
© Burgas24.bg
Трудовият инспектор Евгени Блажев, който беше обвинен в края на септември за вземане на подкуп, вече не е под домашен арест.

Разследването срещу 52-годишния служител на Областната инспекция по труда е приключило и съдът е приел нова мярка. Делото срещу Блажев е насрочено за 23 март, потвърди адвокатът на обвиняемия Росен Кожухаров. Въпреки че Блажев вече спокойно се разхожда из града, той не е посетил все още колегите си от държавната институция.

Старши инспекторът беше задържан в следобедните часове на 28 септември след акция на служителите от сектор "Борба с организираната престъпност" към Областна дирекция на МВР след получаване на подкуп от 1000 лева от местен ресторантьор. В бюрото му бяха открити и предварително описани и белязани банкноти, както и документи, доказващи съпричастността му към извършеното престъпление.

Сигналът за служителя на Областната инспекция по труда бил подаден в началото на септември от лице, близко на изнудвания собственик на заведение. Директорът на Инспекцията по труда в Бургас Павлин Васков поискал автоматично среща с потърпевшия. В случая Блажев намеквал на собственика на заведението, че ще му състави акт за голяма сума, ако не получи нещо насреща.

Веднага след срещата със собственика на заведението Васков е подал сигнал в ДАНС за осъществяване на акцията.

Общо 16 служители работят в Областна инспекция по труда в Бургас. Средната работна заплата е 450-500 лева, а минималните глоби за нарушения, които се налагат на неизрядни работодатели, нарушили закона, е от 10 000 лева. 15 хиляди лева е актът за липсата на трудов договор.

Оскъдното месечно възнаграждение на държавните служители обаче не попречило на Блажев да кара джип „Лексус". Мъжът обяснил пред колегите си доброто си материално състояние с продажбата на наследствени земи.

Част от имотите, които Блажев е продал през годините, са в Крайморие и са чрез заменки на дерета и оврази в Ловешко. За тези земи и до днес се водят дълги дела.
Дни след арестуването на Блажев Бургаският окръжен съд му наложи домашен арест. Апелативният съд също потвърди тази мярка.

Освен джип "Лексус", Блажев притежава и апартамент в „Братя Миладинови". 52-годишният инспектор има и жилище в Несебър, където отсядал със семейството си през сезона. Пред съдебния състав през есента той потвърди, че заплатата му е между 400 и 500 лева, но получава и пенсия заради дългогодишна военна служба.

Източник: в. "Черноморски фар"




Още по темата: общо новини по темата: 16
12.08.2011 »
27.10.2010 »
04.08.2010 »
29.04.2010 »
23.03.2010 »
23.03.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Korumpiraniyat-inspektor-po-truda-pusnat-ot-domashen-arest-143863
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.