Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Митничарът-милионер остава под домашен арест
Автор: Екип Burgas24.bg 14:30 / 18.02.2010Коментари ()1802
© Burgas24.bg
Постоянна мярка „домашен арест" постанови състав на Бургаският окръжен съд за митничаря Красимир Гочев, предаде репортер на Burgas24.bg. Мярката е съобразена с чистото съдебно минало на 44-годишният Красимир Гочев, който до 1 февруари бе началник смяна на КПП Лесово. Според съда същият освен, че не е осъждан, няма опасност да се укрие. Взето е предвид и това, че Гочев оказвал съдействие на полицията при разследването, съобщи дежурният съдия Денчо Стоянов. При обжалване от страна на Гочев на наложената мярка делото ще се гледа на 25 февруари от Апелативен съд Бургас.

Бившият митничар беше заловен на 16 февруари при съвместна операция, в която участие са взели служители на ГДБОП, както и служители от териториалното подразделение в Бургас и Областна дирекция на полицията в морския град. Операцията е проведена под ръководство на наблюдаващия окръжен прокурор Ангел Георгиев.

Вчера при обявяването на резултатите от акцията директорът на Областна дирекция на полицията в Бургас главен инспектор Милен Димитров заяви, че Гочев е осъществявал престъпна дейност по осигуряване на контрабанден канал за трафик на стоки в продължение на повече от година. Събрани са доказателства за това, че митническият служител е осигурил безпрепятственото преминаване на контрабандни стоки през граница- от Турция към страни от ЕС. Заради големите финансови облаги от дейността си митническият служител е инвестирал огромни суми в имоти и големи фирми. Парите от печалбите - над милион и половина долара, Гочев инвестирал в недвижими имоти и в бургаски фирми. На негово име почти няма имоти. Първоначално били регистрирани един автомобил и два апартамента. В момента се проучват още имоти.




Още по темата: общо новини по темата: 5
19.02.2010 »
19.02.2010 »
17.02.2010 »
17.02.2010 »
17.02.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mitnicharut-milioner-ostava-pod-domashen-arest-143504
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.