Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В община Несебър беше обсъден проекто-бюджета за 2010-та
Автор: Екип Burgas24.bg 15:28 / 08.02.2010Коментари ()536
©
През изминалата седмица в община Несебър се проведе публично обсъждане на бюджета за 2010г. На срещите провели се във всички населени места в общината, на жителите беше разяснена рамката на бюджета и как ще са разпределени средствата, а те от своя страна можеха да изкажат свои мнения и предложения.

Основен приоритет в работата на общинска администрация през настоящата година, отново е строителството. В строителната програма са заложени множество обекти, които ще подобрят инфраструктурата и ще предадат нов и по-привлекателен вид на община Несебър.

Част от предвидените проекти в старата част на Несебър са: разширяване на построения миналата година паркинг „Север голям", както и поставяне на рампа за инвалиди и майки с колички; ремонт на главни улици и подмяна на канализацията им; подновяване на уличните фенери; предстои да бъдат ремонтирани и реконструирани още две църкви, както и Летния театър, където идеята е през лятото да бъдат излъчвани филми. Докато тече проектирането на сградата на старото Кметство, там ще бъде изградена площадка с пейки и фонтан, където жителите и гостите на града ще могат да прекарват свободното си време, да си почиват и същевременно да се наслаждават на културните мероприятия провеждащи се в Амфитеатъра.

В новата част на Несебър също има предвидени голям брой строителни проекти, заложени в бюджета за 2010г. Дългата процедура за проектиране на улиците в кв. Черно море вече приключи и община Несебър има изготвен проект, както и разрешение за строеж на улици, тротоари и улично осветление в квартала. Процедурата е стартирала декември месец миналата година и сега предстои избор на изпълнител. Коригиран ще бъде и пътят между Несебър и Равда. В средата на месец февруари ще бъде готов и проекта за канализация за дъждовна вода, като след изграждането й през тази година, проблемите с отводняването в Несебър ще бъдат разрешени. Пътят, водещ съм гр. Несебър от светофара към колелото ще бъде разширен и там ще бъдат изградени 4 пътни ленти. Част от другите строителни проекти в гр. Несебър заложени в бюджета за 2010г. са: ремонт на общежитието на СОУ „Любен Караволов"; изграждане на тоалетна в гробищния парк и изграждане и ремонтиране на улици.

Други важни обекти включени в строителната програма на община Несебър са: изграждане на физкултурен салон, пристройка към училището, в с. Тънково; ремонт на улици в с. Равда, както и канал за дъждовна канализация между с. Равда и гр. Несебър; изграждане на Здравна къща в гр. Св. Влас; укрепване, надстрояване и преустройство на сградата на Кметство гр. Обзор; изграждане на комплексна-многофункционална сграда в с. Кошарица, която ще включва в себе си кметството, библиотека, конферентни зали, лекарски кабинет, пенсионерски клуб, отделение за полиция и др. Друг много важен строителен обект, залегнал в строителната програма е изграждането на водопровод от язовир Камчия до Ханска шатра. Имайки предвид интензивното застрояване, а и за нормалното развитие на туризма в общината, крайно належащо е да бъде построен такъв водопровод, който ще подобри водоснабдяването на агломерация Несебър. В бюджета за 2010г. е включено и изграждането на нова пречиствателна станция за обходни вода, както и разширяването на вече съществуващата в Равда. По тези проекти общината е заложила малка част от бюджета си, а голямото финансиране се очаква да бъде от държавата.

Тази година община Несебър сериозно ще набляга и на финансирането на образованието и разширяването на учебно-технечаската база. Сред приоритетните също са и читалищата, подпомагане на хемодиализата и запазване на еднократната помощ от 2000 лв. за новородено дете. На срещата провела са в гр.Несебър, кметът Николай Димитров и председателят на ОбС Благой Филипов обещаха, че от следващата година общината ще подпомага парично инвитрото. Те споделиха и намеренията си, също от следващата година да се подпомага парично и запазването на стволови клетки, като от услугата ще могат да се възползват всички желаещи родилки от общината.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/V-obshtina-Nesebur-beshe-obsuden-proekto-byudzheta-za-2010-ta-141157
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.