Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаската полиция разби групата на Ичо Оризарския - приближен до Митьо Очите
Автор: Екип Burgas24.bg 12:22 / 27.01.2010Коментари ()5529
© Burgas24.bg
Данни за престъпната група бяха съобщени от окръжен прокурор Калина Чапкънова и директорът на ОДМВР Бургас - Милен Димитров
При специализирана полицейска операция на Бургаската полиция на 26 и 27 януари са задържани шест лица- ръководител и участници в организирана престъпна група. Те са действали на територията на курортния комплекс Слънчев бряг и Несебър. Това съобщиха на специална пресконференция днес директорът на ОДМВР Бургас - Милен Димитров и Окръжен прокурор - Калина Чапкънова., предаде репортер на Burgas24.bg.

Престъпната дейност е мултикриминална.Те са извършвали контрол над сводничеството и проституцията в курортния комплекс, трафик и разпространение на наркотици, налагане на силов контрол над търговци извършващи развлекателни и таксиметрови услуги в Слънчев бряг - рикши, файтони, дребни търговци на сергии. Упражняван е пълен монопол над проституиращите момичета в комплекса. Групата е експлоатирала и заведение, в което се предлагат секс-услуги.

Документирана е престъпната дейност на групата, свързана с изкупуването на гъби през есенния сезон, като е установено, че групата налага рекет на всеки прекупвач от по 1 лев на изкупен килограм. Таксата, която е налагана на сводници и проституиращи момичета е 300 лева на месец.

При извършените обиски в хода на операцията е намерено и иззето от лице, което не е участник в групата, но е приближено до нейни членове цял арсенал от "оръдия на труда"- автомат Калашников с около 800 патрона, за Калашников, известен брой патрони за карабина, които стават и за снайпер. Електро- и електрокапсул детонатори и детонатори с огнепроводен шнур. Иззети са още палки, бухалки, ножове, с които са осъществявали "професията" си.

Това е несебърския клон на т.нар. несебърско-поморийска организирана престъпна група, която е част от групата на Димитър Желязков - Митьо Очите.По думите на главен иснпектор Милен Димитров - директор на ОД на МВР - Бургас състава на групата са актуално "издание" за сезон 2008-2009 година.

Лидер на групата е Христо Иванов - известен като Ичо Оризарския, 39 годишен, регистриран за грабеж, но неосъждан до момента. Вторият в йерархията и оперативен ръководител на групата е Стефан Горнячки от Русе- 38 г. регистриран за кражби на автомобили, унищожаване на имущество, осъждан за измама и кражба. Друг задържан е Стойчо Радев- Камбаната - 30 годишен, осъждан три пъти за кражби, хулиганство, закана за убийство, притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси. В ареста са още Димитър Нейчев - осъждан за кражби, Атанас Иванов - Нескинска, осъждан за телесни повреди, хулиганство, причинил смърт чрез ПТП. Срещу шестият задържан не е повдигнато обвинение.

Останалите са подведени под член 321 от НК за ръководство и участие в организирана престъпна група.




Още по темата: общо новини по темата: 3
27.01.2010 »
27.01.2010 »
27.01.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskata-policiya-razbi-grupata-na-Icho-Orizarskiya-priblizhen-do-Mityo-Ochite-134534
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.