Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължават обществените обсъждания на Бюджет 2010
Автор: Екип Burgas24.bg 11:29 / 22.01.2010Коментари ()1273
©
Почти два часа продължи срещата на кмета Димитър Николов с жители на комплексите „Изгрев" и „Зорница" за обсъждане бюджета на общината за 2010 година. Участие в дискусията взеха също зам. кметът по образование, култура и вероизповедания Йорданка Ананиева и директорът на Териториална дирекция „Изгрев" Мария Михалева.

Г-н Николов запозна присъстващите с рамката на бюджета, изясни как се формират приходите и как ще се процедира в условията на криза, в които се намираме. Той сподели и проблемите, чието решаване до голяма степен зависи от самите жители на града. Сред тях той открои вандалските актове - рушене на новопостроени детски площадки и съоръжения в парковете, чупене на осветителни тела, кражби на шахти и кабели, както и замърсяването от кучета.

В бюджет 2010 за комплексите „Изгрев" и „Зорница" са предвидени няколко приоритетни дейности:
- основен ремонт на спортна зала „Бойчо Брънзов", където със смяната на дограмата ще спрат течовете и ще се намали разходът за отопление;
- изграждане на велоалея с начало от входа за Сарафово до стадиона в к-с „Лазур";
- довършване изграждането на „Алеята на здравето", както и подмяна на асфалтовото покритие на алеите в Морската градина - в частта, където общината е собственик и има право да извършва ремонти / от паметника на Пушкин до солниците/; подмяна на пейките, смяна на системата за напояване, ново, по-качествено и икономично осветление, монтиране на система за видеонаблюдение;
- укрепване на зоните под Казиното и Летния театър, където са налице наченки на свлачищни процеси;
- реконструкция на ОДЗ 2, което ще даде възможност да се поемат още 120 деца;
- изграждане на първия етап на нова улица - от новата „Била" през магазин „Велека", втория етап ще бъде продължение на улицата до бул. „Димитър Димов";
- изграждане на улица между блокове 136, 137 и 139;
- подмяна на осветлението по ул. „Транспортна" до"Бургас Плаза";
- вътрешна реконструкция и обновяване на сградата на Английска и Немска гимназии със средства от спечелен проект;
- нова спортна площадка между блокове 23 и 29;
-извършване на частични ре
©
монти на улици, подновяване на пешеходни пътеки и знаци, частични ремонти на детски градини и детски площадки;
- довършване ремонта на паркинг между блокове 43 и 44.

Сред въпросите, поставени от граждани бяха лошото състояние на района около у-ще „Й. Йовков", проточилият се ремонт на пенсионерски клуб до „Велека", изоставения строеж на Дом за стари хора, необходимостта да се благоустрои центърът на ж.к. „Зорница", необходимостта от паркинги, разрушените фасади, както и нуждата от занимални в училищата.

Кметът Николов се ангажира да провери на място сигналите на гражданите и да се започне работа по решаването им. Той напомни, че е издадена специална брошура със Закона за етажната собственост, която е разпространена в кметствата и е от полза гражданите да се запознаят с нея с оглед самостоятелно решаване на някои от проблемите с жилищните сгради.

Общественото обсъждане на бюджет 2010 продължава тази вечер с жители от кв. Лозово, а на 25.01. /понеделник/ от 18 часа в Концертна зала „Проф. Иван Вульпе" с граждани от ТД „Приморие".




Още по темата: общо новини по темата: 15
14.02.2010 »
14.02.2010 »
12.02.2010 »
12.02.2010 »
11.02.2010 »
11.02.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Produlzhavat-obshtestvenite-obsuzhdaniya-na-Byudzhet-2010-133364
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.