Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цоня Дражева: Туристически маршрути са свързани с археологическите открития
Автор: Екип Burgas24.bg 14:43 / 18.01.2010Коментари ()735
© Burgas24.bg
Създадените туристически маршрути са свързани с най-новите археологически открития, каза  Цоня Дражева, директор на Регионален музей Бургас. „Археологическите открития - кулата „Бургас" и орнитоложките забележителности правят център „Пода" привлекателно място за туристите. Това е един от най-атрактивните маршрути", коментира Дражева. По думите й този маршрут отдавна се представя на туристите, тъй като орнитолозите не отскоро развиват туристическа дейност.

„Предстоят проектиране на консервация, реставрации и възстановяване в частичния си вид на кулата и тогава ще се урбанизира пространството, за да има по-културно присъствие там", допълни още тя. Според Дражева друг атрактивен маршрут, който тепърва трябва да се развие е свързан с бургаските минерални бани. Все още археолози проучват терена където преди близо 3000 год. е имало древни римски терми. По думите на Дражева община Бургас има амбициозна програма тази година да развие мястото като туристически маршрут. Вече две години се представя в дните на наследството, които се провеждат в края на септември, уточни тя.

Освен извън града интересни туристически маршрути има и в самия град. Един от тях преминава през улиците „Александровска"-„Славянска"- „Богориди" до Морската градина. Там поради невъзможност да се посети в момента о-в Св. Анастасия се изнасят на туристите беседи за историята на мястото, което преди време е било и книжовен център, когато е съществувал и действал едноименния манастир.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Conya-Drazheva-Turisticheski-marshruti-sa-svurzani-s-arheologicheskite-otkritiya-132281
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.