Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бакалаврите ще учат само 3 години от 2015 г.
Автор: Екип Burgas24.bg 10:35 / 09.01.2010Коментари ()741
Бакалаврите ще учат само три години от 2015 година, като още от следващата академична някои университети могат да намалят програмите за хуманитарните специалности, прогнозира министър Сергей Игнатов. Реформата ще залегне като поправка в новия закон за висшето образование. Все още обаче неяснотите около целодневното обучение в училище и предучилищните групи за 5-годишните са много.

По думите на министър Игнатов за срок от пет години обучението за бакалаврите ще се съкрати от 4 на 3 години. Реформата може да се приложи за някои специалност като хуманитарните още от следващата академична година, но като цяло очакванията са за плавен преход и съпротива на ректорите. Целта е нашите университети да са конкурентни на западните, където студентите вече завършват висшето си образование след тригодишен курс. Освен това така възможностите за завършване на повече специалности стават по-големи.

Министърът се притеснява единствено, че ако след 5 години очакваме това да стане, за съжаление на Острова обучението за бакалаври ще е станало вече двугодишно.

Източник: Ekipnews



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Bakalavrite-shte-uchat-samo-3-godini-ot-2015-g-130297
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.