Шоколадите "Тоблерон" вече няма да са швейцарски | ||||||
| ||||||
Създаден през 1908 г. в семейната фабрика на Тоблер, триъгълният шоколад се произвежда в Берн, в сърцето на алпийската страна. Но собственикът на марката, американският хранителен гигант Mondelez International, заяви, че Toblerone ще открие нова производствена линия в Словакия до края на годината, "за да отговори на нарастващото търсене", съобщи на АФП. Все пак Mondelez International ще продължи да инвестира в завода в Берн. Пускането на производствена линия в Словакия, където Mondelez произвежда и шоколадите Milka и Suchard, "ще отключи значителен капацитет" в завода в Берн, което в крайна сметка ще позволи "производството на милиони допълнителни плочки", заявиха от Mondelez. "По юридически причини промените, които въвеждаме в нашето производство, изискват да адаптираме опаковките си, за да се съобразим с швейцарското законодателство, по-специално да премахнем думата "Швейцария" от лицевата страна на опаковката", заяви компанията. Toblerone произвежда 7 милиарда шоколадови блокчета годишно, като 97% от продукцията се изнася в 120 държави. Те са широко разпространени в безмитните магазини на летищата. |
Още по темата: | общо новини по темата: 6856 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1143 ] следващата страница |