Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
19-годишен улови за втора поредна година светия кръст, мюсюлманинът Али Алиев също скочи във водата
Автор: Екип Burgas24.bg 13:24 / 06.01.2010Коментари ()2762
19-годишният Николай Калчев улови за втора поредна година светия кръст в ледените води на Йордановден, предаде репортер на Burgas24.bg. Николай призна, че не е очаквал да хване кръста и тази година, а скачането в морето на този ден правел за здраве. Най-младия смелчага потопил се в морето бе на 16 години, а най-възрастния бе 57. Сред смелчаците екипът ни забеляза моделът и един от финалистите в Сървайвър - Али Алиев. Той сподели, че го прави за да се преодолеят религиозните различия между хората. "Аз съм мюсюлманин, но това не означава, че не почитам и българските традиции, искам хората по света да бъдат обединени, да има мир!", добави още Алиев.

Преди хвърлянето на кръста, сутринта бе отслужена
© Burgas24.bg
литургия в катедралния храм. Малко по-късно в присъствието на кмета Димитър Николов, областния управител Константин Гребенаров и председателят на общинския съвет Снежина Маджарова бяха осветени бойните знамена. Бе почетена и паметта на големия български революционер Христо Ботев, роден преди 162 години, като пред паметника му в Морската градина бяха положени венци.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/19-godishen-ulovi-za-vtora-poredna-godina-svetiya-krust-myusyulmaninut-Ali-Aliev-sushto-skochi-vuv-vodata-129618
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.