Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Малчуганите от Камено благодариха за новата визия на забавачката
Автор: Екип Burgas24.bg 11:02 / 23.12.2009Коментари ()469
©
Малчуганите от ЦДГ „Слънце" в Камено изпълниха празнична програма в изцяло ремонтираната сграда на ЦДГ „Слънце" в града. Тържеството бе организирано в знак на признателност към градоначалника, общинска администрация, спонсорите и изпълнителите на проекта, благодарение на които забавачката претърпя основен ремонт и вече изглежда по съвсем различен начин. Официалното откриване на обновената сграда направи кметът инж. Стефан Бонев, които вчера сряза тържествената лента. След кратка реч на директора на детската градина Мария Иванова, която, видимо щастлива, благодари на присъстващите, празникът започна. Началото поставиха невероятните танцьори от танцов състав „Здравец" към читалище „Просвета". Техните изпълнения и хореографията на танците предизвикаха бурните аплодисменти на присъстващите, сред които бяха председателят на Общински съвет-Камено Тонка Добрева и заместник-кметът инж. Тодор Петров. След изпълненията на танцов състав „Здравец" щафетата бе поета от малките възпитаници на градината. Артистичните им умения, ентусиазмът и талантът, който вложиха в танците, не отстъпваха на тези при каките и батковците им от „Здравец".

Празничната програма приключи и дойде ред на подаръците. Кметът Бонев подари на детската градина флага на общината, а Тонка Добрева от името на общинските съветници зарадва децата с касетофон. Но изненадите не приключиха с това. По стара българска традиция децата сурвакат с украсени дрянови пръчки за здраве и благополучие, а в Камено държат на традициите. Затова персоналът на детската градина раздаде на малчуганите сурвачки, с които те потупаха по гърба всеки от гостите и отправиха пожелание за здраве, дълголетие, имане и т.н. Първият сурвакан бе кметът Бонев, а след това и всички останали „виновници" за модерната европейска визия на детската градина.

Ремонтът на забавачката е на стойност над 360 хил.лв. Общината е помогнала с 80 хил. лв., а останалата сума е от Социалноинвестиционния фонд, обясни кметът.

Изгнилата ламарина, която служеше за покрив, е демонтирана, а на нейно място е положен покрив от керемиди. Фасадата на сградата е изцяло санирана и боядисана в топли цветове, както диктува и името на градината. Относно подобряването на сградата вътре и за да бъдат спазени последните европейски изисквания е подменена изцяло електрическата инсталация и са отстранени водните течове. Освен това основно е ремонтирана и кухнята на детското заведение. В момента се работи по подготовката на проект за извършването на ремонт и в другата сграда на детската градина, съобщи Стефан Бонев. Проектът е по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Проектът е по мярка за интеграция на етническите малцинства, тъй като населението в района на втората сграда на детската градина е смесено, разясни директор Мария Иванова.

Източник: в. "Компас"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Malchuganite-ot-Kameno-blagodariha-za-novata-viziya-na-zabavachkata-127375
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.