Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Четири бургаски деца получават помощ от "Българската Коледа"
Автор: Екип Burgas24.bg 17:20 / 22.12.2009Коментари ()780
Общо четири деца от Бургас на възраст от две до осем години са включени в тазгодишната благотворителна кампания. Всяко едно от децата - Георги, Ванеса, Радина и Михаела имат нужда от специализирано лечение, заради получени увреждания. Тези бургаски деца страдат от ретинопатия, хиперметропатия, нефротичен синдром. Тези термини може да не говорят на незапознатите нищо, но зад тях се крият множество операции, воля за оздравяване както на родителите им така и на самите деца.

Тригодишната Ванеса Шурелова е едно от четирите бургаски деца, които ще получат помощ за лечение. Ванеса е получила увреждане на ретините след раждането й. Момиченцето се лекува в Университетска клиника в Германия.

Радина Пенкова е друго от децата, която ще получи за първи път помощ от благотворителната инициатива. Заболяването на Радина е хиперметропатия, описвано повече като лениво око. Семейство открива заболяването пред пет години и започват лечение в Бургас. Родителите са проучили, че по-добро лечение има в Калуга, Русия, където се правят специални процедури, които са скъпи естествено. Скъпи за родителите са и самолетните билети.

Двегодишния Гошко от Бургас също ще бъде подпомогнат от инциативата "Българската Коледа". Гошко е с увреждане ретинопатия на недоносеното. От раждането семейството на Гошко търси лечение за увреждането. Намерили са помощ в Италия. До сега двегодишния Гошко е претърпял четири операции.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Chetiri-burgaski-deca-poluchavat-pomosht-ot-Bulgarskata-Koleda-127258
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.