Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ресторанти и хотели отчели реално оборотите около студентския празник
Автор: Екип Burgas24.bg 10:54 / 12.12.2009Коментари ()1089
© Burgas24.bg
Едва 5 акта за установени административни нарушения са съставили екипите на НАП-Бургас след извършени тридневни проверки на 7-и, 8-и и 9-и декември по заведения, ресторанти, дискотеки и хотели във връзка със студентския празник. 28 обекта в Бургас, Созопол, Поморие и Слънчев бряг са били наблюдавани от приходната администрация с оглед пресичане опитите за укриване на обороти. Само при наблюдение в две заведения за обществено хранене оборотите скочили почти двойно спрямо посочените по документи от предходната вечер, уточни пресаташето на НАП-Бургас Христо Узунов.

Началникът на сектор „Ревизии и проверки" в ТД на НАП-Бургас Стефан Банкин коментира резултатите с думите: „Явно засилените наблюдения и физическия контрол, който става доминиращ при нашите действия оказват и своето превантивно влияние на бизнеса. Както за бизнеса е важно да има добра печалба, така за нас е важно данъците да се плащат върху реалните обороти".

В много от предварително селектираните по обяви в интернет обекти въобще не е имало клиенти за студентския празник. Други заведения са били полупразни, разказаха данъчните. При проверките се е установило още, че няма нарушения от страна на работодателите по отношение на трудовите договори и превеждането на осигуровките.

От НАП-Бургас извършват съвместни проверки с полиция и митническите власти на обекти в търговската мрежа. По време на Коледните и Новогодишни празници отново ще бъдат възобновени активните открити наблюдения по ресторанти и увеселителни заведения в региона.

437 милиона лева от началото на годината са постъпленията в НАП-Бургас от данъци и осигуровки, съобщиха още от териториалната структура на приходната агенция


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Restoranti-i-hoteli-otcheli-realno-oborotite-okolo-studentskiya-praznik-124796
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.