Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заключителна конференция "Морето- граница или врата" събра учени в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:35 / 04.12.2009Коментари ()850
©
Дни преди празника на Бургас - Никулден, учени от различни университети и представители на културни институции от всички черноморски градове се включиха в третата поред, заключителна кръгла маса "Черноморски брегове и безбрежия". Основен инициатор на дискусията е "Черноморският институт" -Бургас и в частност доц. Маруся Любчева.

При откриването, на което гости бяха проф. Иван Маразов, проф. Михаил Мирчев и още редица учени, занимаващи се с проблемите свързани с морето, доц. Любчева сподели: "Правим тези дискусии, водени от мисълта, че Черно море е прироритет не само за България, но и за цяла Европа и за света като цяло.

Морето е това, което е вечното, постоянното, всичко в него и около него се мени, но то като цяло остава. Именно това е целта ни, около това постоянно море да се обединим ние хората, културните институции, да обединимразличните културни пластове, за да постигнем сътрудничество именно в името на морето", каза Любчева.

Преди днешната кръгла маса бяха проведени още две тематични, първата през ноември 2008 година на тема "Жената на черноморието" и втора, тази година преди Празника на славянската писменост и българската култура - 24 май на тема  "Морето граница или врата".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zaklyuchitelna-konferenciya-Moreto-granica-ili-vrata-subra-ucheni-v-Burgas-123234
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.