Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Празник в Дома за деца с умствена изостаналост в Кошарица
Автор: Екип Burgas24.bg 16:14 / 26.11.2009Коментари ()1224
С богата програма от песни, танци и стихчета децата от ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" с. Кошарица отбелязаха днес патронния празник на дома си. Сред акцентите в тържеството бяха драматизации по приказките „Вълкът и седемте козлета" и „Горски другари", стихчета за пилето и часовника, народни песни, модерен балет.

В словото си директорът на ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" Господин Митев сподели, че и тази година са спазили традицията да посрещат празника с положителна промяна в дома: извършено е обновление на стълбище и коридори, на столовата, а занималните са обзаведени с нови мебели. Освен това е направено и външно обновление на сградата. „За всички подобрения искам да благодаря на община Несебър, в лицето на нейния кмет г-н Николай Димитров, който винаги ни е помагал и е бил съпричастен към нашите проблеми.", каза г-н Митев и в заключение изрази благодарност и признателност към работата на всички служители в ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски".

В момента в Дома за деца с умствена изостаналост в с. Кошарица се възпитават 40 деца на възраст от 3 до 18 години. За втора поредна година възпитаници на дома посещават Общински детски комплекс в Несебър и участват в различни курсове - модерен балет, изобразително изкуство, компютърни умения, като благодарение на тези занимания значително се подобрява процеса на интеграция на децата.

„Г-н Митев е намерил верния път - музиката и въобще изкуството, са начините да социализираме нашите деца в този свят.", сподели от своя страна Ели Кирилова, зам.-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество" в община Несебър. Сред гостите, уважили тържеството бяха още: Янаки Стоянов, зам. кмет "Общински ред, спорт и младежки дейности" в община Несебър, г-н Кънчев, директор на дирекция „Социално подпомагане" - Поморие, Радостина Пирева, началник-отдел „Социална закрила" към дирекция „Социално подпомагане" - Несебър, Пенка Терзиева - директор Управление "Соц.грижи и услуги" - Несебър, родители.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Praznik-v-Doma-za-deca-s-umstvena-izostanalost-v-Kosharica-121632
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.