Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
„Трябва ли да са платени санитарните възли в заведенията? ” - пита МСДС-Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:22 / 22.11.2009Коментари ()897
Младежката организация на СДС-Бургас изпрати питане до Комисията за защита на потребителите, с копие до РИОКОЗ Бургас, във връзка със сигнали за нарушения от страна на заведенията за обществено хранене и развлечения, изразяващи се в платен достъп до санитарните възли. Питането е провокирано от факта, че в Младежката организация на СДС-Бургас постъпват множество сигнали от жители и гости на града, че търговски обекти и заведения за хранене и развлечение събират такса за посещение в тоалетната. Съгласно действащата нормативна уредба в Република България (например Наредбата за категоризиране на средствата за подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, приложение 4, раздел III), обектите са длъжни да предоставят на гостите си безплатно ползване на санитарния възел на обекта, независимо от категоризацията им. От Младежката организация на Синята партия в града обръщат внимание на факта, че въпреки законовите изисквания,посочени в същия раздел, много от заведенията (например в Морската градина) очевидно не отговарят на всички разпоредби (примерно - за разделение между мъжка и женска тоалетна и др.)

МСДС пита също, защо при профилактики на водопреносната мрежа, когато в определени части на града няма вода, заведенията продължават да работят, но заключват тоалетните и не допускат клиентите до тях, което е абсолютно законово нарушение.

„Бихме искали да знаем и кой закон допуска да се плаща за тоалетна в сгради и обекти, които са държавна собственост - например жп гара - Бургас?", питат в писмото си до Комисията за защита на потребителите и РИОКОЗ младежите от СДС-Бургас. Те настояват да получат отговор на поставените от тях въпроси в законовия срок.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Tryabva-li-da-sa-plateni-sanitarnite-vuzli-v-zavedeniyata-pita-MSDS-Burgas-120753
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.