Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доброволци от БМЧК учиха за наркоманиите
Автор: Екип Burgas24.bg 13:37 / 16.11.2009Коментари ()421
©
Младежите показват сертификатите за завършения курс
На 14-15 ноември 2009г. доброволци от БМЧК - Бургас преминаха задълбочено обучение по „Наркомании и наркоманно-рисково поведение", което се проведе в НУЦ на БЧК в гр.Созопол. В рамките на два дни по метода „връстници обучават връстници" младежите работиха в няколко основни направления - те се запознаха с необходимата терминология, с групите наркотици и тяхното въздействие върху организма, научиха любопитни факти, свързани с историята на психоактивните вещества.

Доброволците бяха обучени как да оказват първа помощ на човек, взел свръхдоза, те участваха в множество дискусии, касаещи употребата и разпространението на наркотици в училищата. Учениците показаха солидни познания по темата и с удоволствие се включиха в разрешаването на различни казуси.

Обучението приключи с раздаването на сертификати на всички 20 участници и изготвянето на стратегия, по която БМЧК ще работи през 2010 година за популяризиране на проблема с наркоманиите сред по-малките ученици. Младежката организация планира да направи кратки презентации по темата (в рамките на един учебен час) сред ученици от 5 и 6 клас в почти всички основни училища на територията на Бургас и останалите 12 общини в областта.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Dobrovolci-ot-BMChK-uchiha-za-narkomaniite-119763
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.