Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изчезна паламудът от магазините в града
Автор: Екип Burgas24.bg 15:22 / 06.11.2009Коментари ()1476
© Burgas24.bg
Криза, но не икономическа удари рибните магазини в града. Оказа се, че през последните няколко месеца паламуд в тях не се продава и не защото е с висока цена, а заради липсата му изобщо в родното Черно море.

Търговците признават, че търсене на деликатесната риба има, но тя липсва в голяма част от магазинната мрежа в града. Заради топлото време и замърсяването в последните няколко години на родното ни море пасажи с паламуд липсват. В момента, в който обаче се появи дори и минимално количество, търговците я тъгуват за по 13-14, а дори и за по 18 лв. за килограм, което е с пъти повече от предходни години. "Морето е непредвидимо, а и времето е топло тази година, затова рибата не е излязла. Гледайте и какво става, никой не пази, замърсява се постоянно!", заяви пред репортер на Burgas24.bg Мара, която работи вече години на рибния пазар, и разказва, че цената не е изкуствено надута, а за да няма паламуд си има причина.

Репортерската ни проверка установи, че паламуд в магазините действително няма, но за сметка на това чернокопът, леферът, ципурата - също деликатесни риби все още не са изчезнали. Цените им обаче стряскат повечето купувачи.

Проверката ни установи още, че кефала и сардината държат най-ниска цена от по 3 лв. за килограм. След тях се нарежда сафрида-6лв., скумрията-също 6 лв., 8 лева за килограм се търгува барбуна или т. нар. царска риба. Ципурата и лаврака са от по 10-11 лева за килограм. Леферът и калканът държат рекордната цена от по 20-22 лева за килограм.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Izchezna-palamudut-ot-magazinite-v-grada-118246
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.