Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Карнобат вече е на природен газ
Автор: Екип Burgas24.bg 13:07 / 05.11.2009Коментари ()643
От началото на ноември 2009 година и Карнобат е на природен газ. Първите клиенти на синьото гориво са 8 обществено административни обекта - 3 училища, 4 детски градини и един хотел, както и текстилният завод в града. С компресиран природен газ вече може да се захранват и 900 домакинства.

Очаква се до края на годината към 7-километровата газоразпределителната мрежа да бъде присъединена и карнобатската автогара. 20 други стопански потребители също изявиха желание да заменят енергоизточниците, които ползват в момента, със синьо гориво. За целта екипите на „Овергаз Изток" АД изградиха в Карнобат специална декомпресорна станция.

Овергаз стартира проекта „Виртуален газопровод" в началото на 2007 година. Чрез него компанията дава възможност на отдалечените от националната газова инфраструктура населени места да ползват синьото гориво от т. нар. „батерии от бутилки" (компресиран природен газ). Освен в Карнобат, популярната по света технология вече намери приложение в Бяла - Варненско, в Банско и Разлог.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Karnobat-veche-e-na-priroden-gaz-118017
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.