Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обучение на директори на детски градини в Несебър и Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 16:13 / 20.10.2009Коментари ()833
Какви качества трябва да притежава директор на детска градина, каква е българската стратегия за учене и предучилищно образование бяха само част от акцентите в двудневното обучение на директори на детски градини в Несебър и Поморие, което стартира вчера в зала „Мелсас" в града на ЮНЕСКО. То е във връзка с реализирането на Националната програма за квалификация на директорите и в изпълнение на приоритетите на МОМН за предучилищно образование и възпитание. Мероприятието се осъществява от Националния институт за обучение на директори и в него са включени всички общини в област Бургас. Те са раздели в пет групи, обособени в пет града. В групата на града на ЮНЕСКО са включени директори на детски градини от общините Несебър и Поморие- общо 17 души.

Сред темите, които предизвикаха интереса на седемнадесетте директорки, бяха: „Образованието в съвременната картина на европейската интеграция и приоритети на социално-педагогическата система "семейство - детска градина", „Статегическа рамка на ЕК за ученето през целия живот, българската стратегия и мястото на предучилищното образование", „Педагогически подходи за взаимодействие с родители от различни етнически и социален статус", както и "Модели на педагогическо взаимодействие с родителя и интерактивни технологии при работа с родителите".

Лектор на обучението в Несебър бе проф. Ирина Колева, чийто интересен и увлекателен начин на представяне на информацията спечели вниманието на всички присъстващи. Директорите от своя страна вземаха дейно участие в обучението като задаваха въпроси и разискваха по даден проблем в областта на предучилищното възпитание.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obuchenie-na-direktori-na-detski-gradini-v-Nesebur-i-Pomorie-115360
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.