Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Среща на всички институции за отварянето на пристанище "Изток" се състоя днес
Автор: Екип Burgas24.bg 17:07 / 19.10.2009Коментари ()1454
Днес в заседателната зала на Областна администрация Бургас по покана на областния управител Константин Гребенаров се проведе работна среща на тема: „Да осигурим свободен достъп до Пристанище Бургас за гостите и жителите на града".

В обсъждането взеха участие представители на всички държавни институции, които имат отношение по проблема - директорите на Пристанище Бургас, Пристанищна и Морска администрация, ДП „Пристанищна инфраструктура", Института по регионални стратегии, Областна дирекция МВР, Териториална дирекция „ДАНС", началникът на Регионална дирекция Гранична полиция, както и кметът на Община Бургас - Димитър Николов и народни представители.

Да вземат участие в срещата бяха поканени и представители на медиите.

„Темата, която ще обсъждаме днес е обект на внимание в публичното пространство от дълго време, но до този момент все още не е реализирана.

В тази връзка съм поканил всички, които имат отношение по този проблем, за да начертаем първите конкретни стъпки за реално осъществяване на идеята. Детайлно се запознах с проекта от г-н Павел Маринов и г-н Димитър Николов и като представител на Държавата в областта твърдо заставам зад него и ще се боря да стане реалност.

Обръщам се към всички присъстващи с призива: „Нека да не казваме как не може да се случи това, а как обединявайки усилията си можем да осигурим на бургазлии свободен достъп до пристанището", с тези думи откри работната среща Константин Гребенаров.

След дискусията присъстващите се обединиха около мнението, че пречките са по-скоро технически, те могат да бъдат отстранени и единодушно декларираха своята подкрепа, както и пълно съдействие при реализирането му.

От своя страна бургаските депутати, присъстващи на срещата споделиха, че са водили предварителни разговори със съответните министри и зам.-министри и се ангажираха да направят всичко възможно, свободният достъп до пристанището да стане факт.

„Очаквам решението на ОбС - Бургас, относно докладната входирана от кмета г-н Николов, /община Бургас да получи право на управление на пристанище „Изток", което ще отвори градът към морето/, след което ще изготвя становище за подкрепа на идеята и ще го изпратя до съответните министерства, от които зависи крайното решение по тази процедура.

Знам, че реализацията на този проект не е лек и бърз процес, но се радвам, че днес всички декларирахме желание да работим заедно за осъществяването му, защото е немислимо бургаската марина да е единствената, която е затворена", заяви в заключение Гребенаров.




Още по темата: общо новини по темата: 1
15.10.2009 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sreshta-na-vsichki-institucii-za-otvaryaneto-na-pristanishte-Iztok-se-sustoya-dnes-115174
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.