Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Футболните шефове имат седмица да се съгласят да падне данъчната тайна
Автор: Екип Burgas24.bg 14:45 / 02.10.2009Коментари ()778
© Burgas24.bg
Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов и председателят на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика в Народното събрание Яне Янев призоваха публично собствениците на професионалните футболни клубове да дадат писмено съгласие за разкриване на данъчно-осигурителна информация. На днешното заседание на антикорупционната комисия Стефанов представи обобщени резултати от ревизиите на футболните клубове. По думите на директора на НАП почти всички футболни клубове са укривали приходи и печалби, а заплатите, върху които са начислявани данъци и осигуровки на футболистите са цинично ниски - от порядъка на 220-240 лв. месечно.

Стефанов и Янев призоваха собствениците на футболните клубове да подпишат декларации до 9 октомври (петък), в които се съгласяват поверителната информация от ревизионните актове и размера на заплатите на футболистите да бъде публично оповестена.

До месец започват и ревизии на физически лица - футболисти, за които са открити данни за несъответствие на имуществото и доходите, стана ясно още на изслушването в Народното събрание.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Futbolnite-shefove-imat-sedmica-da-se-suglasyat-da-padne-danuchnata-taina-112470
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.