Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Депутати без да искат гласуват с чужди карти
Автор: Екип Burgas24.bg 17:34 / 17.09.2009Коментари ()633
© Burgas24.bg
Пореден случай на гласуване с чужди карти в парламента стана факт при приемането на доклада за дейността на комисията по сигурност на информацията.

Беше гласувано с картите на Михаил Миков, Румен Петков, Румен Овчаров, Касим Дал, а към 11 ч. апаратурата не беше отчела, че те са влезли в залата, съобщи след заседанието зам. шефът на парламента Лъчезар Иванов. Той каза, че е видял, че с картата на Миков е гласувал Александър Радославов от Коалиция за България. Явно старите опитни депутати си позволяват да гласуват с чужди карти, коментира Иванов.

Той припомни, че наскоро председателят на парламента Цецка Цачева е установила гласуване на депутати от Коалиция за България с чужди карти.

Според Лъчезар Иванов е необходимо проблемът да се обсъди на председателски съвет, включително предложението на Иван Костов да се въведе глоба за гласуване с чужда карта.

Обсъжда се нейният размер да е 200 лв. За да стане това обаче, трябва да се промени правилникът за дейността на парламента.

Александър Радославов потвърди пред журналисти в кулоарите на парламента, че е гласувал с картата на колегата си Миков, което както обясни, е станало погрешка.

Картата на Миков била сложена на пулта за гласуване. Когато Радославов се навел да каже нещо на колега, без да иска натиснал копчето. Тогава видял, че неговата карта е на пода и съответно гласувал и с нея.

Източник: news.bg



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Deputati-bez-da-iskat-glasuvat-s-chuzhdi-karti-110205
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.