Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът иска среща с полицията заради охраната на училищата
Автор: Екип Burgas24.bg 15:43 / 16.09.2009Коментари ()1114
© Burgas24.bg
Кметът на Община Бургас Димитър Николов ще инициира среща с областната дирекция на полицията в Бургас, специалисти от образованието и психолози, чиято цел ще е да бъдат изработени единни правила за охрана и сигурност в бургаските училища.

Идеята е да се изработи единен наръчник, който да бъде приложен във всички школа в общината и да се изпълнява от наетите охранителни фирми. Зам. кметът Йорданка Ананиева ще изиска днес от всички училища правилниците за вътрешния ред по който работят, както и мерките за сигурност, които са организирали.

"Не е нормално учениците вместо с елки и химикали да ходят на училище с ножове", заяви кме кметът Николов по повод днешния инцидент в училище "Добри Чинтулов". На срещата ще се обсъдят мерки за борба с ученическата агресия и увеличаване на превантивната работа с децата.

В инициативата ще се включат и специалисти от центъра за превенция на насилието, които преди старта на учебната година предложиха на среща с директорите на училищата инициативи за борба с агресията.

Една от идеите е да се проведе анкетно проучване в училищата, с цел изследване на насилието -къде и как се случва, и кои са училищата с най-висок процент и риск от насилие, както и запознаване с дейността на полицията. Анкетираните ще бъдат ученици над 4 клас и преподаватели.

Предложението е да се организират и обучителни тренинги за разпознаване на различните видове насилие и ситуации в които се случват. Тренингите ще бъдат тематични: превенция на домашно насилие, права на детето, превенция на трафик, злоупотреба със зависимости и психоактивни вещества. Тренингите ще се провеждат от специалистите в центъра, част от които са представители полицията и на Асоциация „Деметра" специализирана в областта на домашното насилие. Допълнително ще бъдат уточнени деня и часа на срещата.




Още по темата: общо новини по темата: 5
06.10.2009 »
24.09.2009 »
24.09.2009 »
16.09.2009 »
16.09.2009 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kmetut-iska-sreshta-s-policiyata-zaradi-ohranata-na-uchilishtata-109984
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.