Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаски духовник: Българчетата са материални деца
Автор: Екип Burgas24.bg 11:15 / 15.09.2009Коментари ()640
© Burgas24.bg
Това, че задоволяваме капризите на децата си, стремим се да ги облечем в най-марковите дрехи, да имат най-скъпия мобилен телефон, да са с последните технически модни тенденции,да сърфират свободно в Интернет, не е най-доброто за тях, казва Ставрофорен иконом доц. д-р Захарий Дечев.

Така ние ги правим материални и ги отдалечаваме от духовното. Българчетата са материални деца. Затова е необходимо родителят да говори с детето си по духовни въпроси, смята отец Захарий, цитиран от БГНЕС.

Според него обучението по религия в училищата, ще спре до голяма степен агресията в училищата. Обучението по религия- православие има преди всичко облагородяваща функция за личността на всеки един ученик. Изучавайки нравствените християнски ценности - те са като наше житейско мерило и ни дават възможност на всеки един от нас да промени живота си и да тръгне по пътя на доброто, казва още отец Захарий. Той сподели, че когато човек живее по повърхностен начин, за него злото, агресията, ненавистта, омразата, подценяването на достойнството на човека, липсват и не са в синхрон с личностно- социалното поведение на човека в съвременното общество.

Източник: БГНЕС



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-duhovnik-Bulgarchetata-sa-materialni-deca-109727
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.