Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Непълнолетни момичета и внасяне на забранени предмети в дискотеки в Морската градина установи полицията при акция
Автор: Екип Burgas24.bg 09:27 / 11.09.2009Коментари ()1209
© Burgas24.bg
Две дискотеки в Морската градина в Бургас бяха проверени при среднощна акция на полицията, „Охрана на обществения ред" към Община Бургас, РИОКОЗ и „Пожарна безопасност и защита на населението". Акцията започна в 0,20 часа, а в нея лично участваха началникът на Първо Районно полицейско управление-Бургас Красимир Кирязов и временно изпълняващият длъжността директор на „Обществен ред и сигурност" към Община Бургас Веселин Василев.

Първата проверена дискотека бе „Плаза". Музиката в заведението бе спряна, а посетителите помолени да представят лични карти. Спокойно и без пререкания протече проверката. Един от охранителите на входа от фирма „Ви Ти Ай" съобщи, че няма посетител в заведението, който да не е проверен предварително. „Проверяваме ги за оръжие и за години. Изискваме задължително личните карти", каза охранителят. Той допълни, че в практиката му е имало случаи за опити непълнолетни да влязат в заведението, но са връщани. Въпреки това, полицаите откриха в заведението двама мъже с палки, които са забранени за внасяне в увесилителните заведения, и две момичета без лични карти. След направена справка по ЕГН бе установено, че те не се издирват.

"Проверява се за наличието на непълнолетни и за такива, които употребяват алкохол, ако има. Търсим също така опасни предмети, оръжия, наркотици и лица от криминалния контингент, които издирваме или са в наш оперативен интерес", каза полицай Михаил Спасов от Специализираното подразделение „Охрана на масови мероприятия и борба с безредиците". Той допълни, че през активния сезон по време на проверките по-често открива непълнолетни в заведенията. Ако такива бъдат открити, те се водят в полицейското управление и се уведомяват родителите им. На въпрос как реагират родителите, полицай Спасов каза, че реакцията е различна. „Някои често им се случва да си намират децата по улицата, а други са учудени, защото са ги оставили при бабата и дядото, а се оказва, че са в заведение, трети взимат мерки", допълни полицай Спасов.

Момичетата без лични карти бяха предупредени, а на мъжете с палките бяха съставени актове, а оръжието иззето. Съвместната акция на полицията по дискотеките всъщност бе третият последен етап от цялостна проверка, започнала още в три часа на предходния ден, съобщи началникът на Първо Районно полицейско управление-Бургас Красимир Кирязов.

„Операцията е разпоредена с окръжно на генералния комисар на МВР и съгласно утвърден план. Целта й е противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества в близост и в учебни заведения. Това бе основният акцент на операцията, която стартира от три часа. Проверяват се основно лица, които представляват интерес за полицията и се занимават основно с наркоразпространение. Проверяват се търговски обекти, които подават алкохол и цигари на малолетни и непълнолетни. Това фактически е третата част на операцията, при която проверяваме увеселителни и питейни заведения за допускане на непълнолетни и малолетни лица без придружител в заведенията. Ако има такива, се вземат мерки спрямо тях и спрямо управителите на заведенията, които са допуснали такива лица да вляза в заведението", каза Красимир Кирязов.

Той допълни, че охраната на заведението също ще бъде санкционирана за това, че е допуснала в дискотеката лица със забранени предмети. Второто проверено заведение тази нощ бе „Текила". Управителят на заведенията отказа да допусне журналисти и камери в заведението. На въпрос има ли какво да крие, той отговори, че полицейска проверка не е панаир. Там проверяващите полицаи установиха две непълнолетни момичета. Охранителите бяха от същата фирма „Ви Ти Ай". Момичета бяха отведени в един от полицейските автомобили и откарани в Първо Районно полицейско управление-Бургас, а родителите им уведомени. Резултатите от цялостната проверка ще бъдат оповестени от пресцентъра на полицията.

Източник: агенция "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 1
11.09.2009 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nepulnoletni-momicheta-i-vnasyane-na-zabraneni-predmeti-v-diskoteki-v-Morskata-gradina-ustanovi-policiyata-pri-akciya-109115
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.