Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас първенец по брой новопостроени имоти
Автор: Екип Burgas24.bg 10:33 / 05.09.2009Коментари ()962
© Burgas24.bg
Масово раздвижване на пазара на имоти, относителен застой на цените и връщане на достъпа до ипотечни кредити. Това са тенденциите, които отчитат водещите експерти в сектора.

Ако искате да си купите дом, можете да избирате между 115 хиляди оферти. Дори и да нямате цялата сума в брой, вече можете да разчитате на кредитиране. Банките финансират не само хора с високи доходи, но и представители на средната класа. Това показва анализа за реално сключени сделки в една от водещите компании за търговия с недвижими имоти.

От началото на годината цените на имотите в цялата страна са паднали с около 23%. През последните два летни месеца брокери отчитат относителен застой на цените.

Предлагането обаче продължава да се увеличава, показаха последните данни на националната статистика. Първенци по брой новопостроени имоти са Варна и Бургас. Именно там обаче експертите предвиждат единични продажби.

В подкрепа на тази прогноза е и фактът, че през последните месеци се купуват имоти не с цел инвестиция, а за да са замени старото семейно жилище на изгодна цена с нов и по-качествен дом.

Друга интересна тенденция е и активността при възрастните хора. Много пенсионери продават големите си панелни апартаменти, за да закупят по-малки. Добрата новина е, че купувачи за панелните жилища също се намират - стига цената да е достатъчно атрактивна.

Определящо условия за покупка е локацията на имота. Ако в близост има училище, здравно заведение или просто до местоработата на купувача, то шансовете за сделка стават големи.

Източник: Нова ТВ



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-purvenec-po-broi-novopostroeni-imoti-108189
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.