Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
„Зелени Балкани“ организира работна ваканция за доброволци на Поморийското езеро
Автор: Екип Burgas24.bg 10:01 / 03.09.2009Коментари ()490
Поредната работна ваканция на Поморийско езеро стартира вчера. Организатор на събитието е неправителствената организация „Зелени Балкани", а инициативата се провежда за четиринадесети пореден път.

Официалното откриване на работната ваканция ще се състои днес от 10:00 ч. пред Музея на солта в гр. Поморие.
Целта на участниците в бригадата е да се довърши големия изкуствен остров за гнездене на редки наземногнездящи птици. Сред доброволците и тази година има представители от BTCV- Великобритания, с които българската неправителствена организация си сътрудничи от доста време. В Работната ваканция ще вземат участие и членове на "Зелени Балкани" от цялата страна.

Благодарение работата на доброволците през всички тези години бе спасена от изчезване рядката гривеста рибарка, от която през 1996г. бяха останали само 6 двойки. Тази година на острова бяха преброени близо 1500 двойки гривести рибарки.

Освен традиционната работна ваканция, сред инициативите на ентусиастите от "Зелени Балкани" беше и провеждането на втория екологичен фестивал „Магията на Поморийското езеро 2009". Той се състоя на 22 и 23 август. Целта на екофеста беше да се популяризира природното богатство и възможностите за устойчив туризъм и устойчиво управление на Поморийско езеро, тъй като то е влажна зона с международно значение и дава подслон на над 266 вида птици.

Източник: в. "Компас"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Zeleni-Balkani-organizira-rabotna-vakanciya-za-dobrovolci-na-Pomoriiskoto-ezero-107860
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.