Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
До 15 септември нови пешеходни пътеки около училищата
Автор: Екип Burgas24.bg 09:47 / 03.09.2009Коментари ()607
© Burgas24.bg
Екипи на КАТ и общината започват проверки на районите около бургаските училища за състоянието на уличната маркировка и пътните знаци. Това е една от мерките за сигурността на децата в навечерието на новата учебна година.

Проверка на охранителните фирми, с които учебните заведения имат сключени договори, е другото, което се планира в дните преди 15 септември, съобщиха от ОД на МВР в Бургас. Предвидени са срещи в самите школа, на които ще се уточни как полиция и училищни ръководства ще работят при евентуални критични ситуации, заяви комисар Васил Едрев, шеф на бургаската дирекция. Според него сигурността ще нарасне в пъти, ако всички училища бъдат с видеонаблюдение. Имаме идея при техническа възможност да се изгради координационен център в дирекцията, в който да постъпва информация от камерите по училищата, допълни Едрев. Видимо полицейско присъствие край школата и детските градини осигурява ОД на МВР в Сливен.

Патрулиращи униформени ще подсилват охраната през цялата учебна година. Със сигурността на учебните заведения са ангажирани всички районни инспектори, служителите в детска педагогическа стая и оперативни работници, специализирани в противодействие на наркоразпространението" - съобщи зам.-директорът на полицейската дирекция Станимир Колев. В Сливен проверките на охранителните фирми и видеонаблюдението вече вървят.

Източник: в. "Твоят ден"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Do-15-septemvri-novi-peshehodni-puteki-okolo-uchilishtata-107853
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.