Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Два фестивала в Несебър до края на месеца
Автор: Екип Burgas24.bg 13:58 / 26.08.2009Коментари ()557
© Burgas24.bg
От 28 до 30 август 2009 година в град Несебър за тринадесети пореден път ще се проведе Национален поп-рок фестивал под патронажа на кмета на Община Несебър г-н Николай Димитров. Фестивалът е част от културната програма на Община Несебър и има за цел да популяризира новата авторска песен, а чрез универсалния език на музиката да създаде онази неповторима атмосфера на творческа изява на младите хора, която да ги стимулира за активно участие в създаването на специфичен музикален продукт.

Фестивалът има конкурсен характер. Групите представят три песни, една от които задължително трябва да е авторска. Песните ще се изпълняват на живо. Индивидуалните изпълнители ще представят две песни (не е задължително да има авторска песен). Реда на изпълнение ще се определи по жребий, теглен в деня на официалното откриване на Поп-рок фестивала.

Изпълненията ще се оценяват от компетентно жури, с председател Веселин Тодоров, и членове Иван Лечев и Мая Райкова.

В рамките на фестивала ще има и конкурс за негов химн. Песента ще трябва да е авторска и да е посветена на фестивала в Несебър. Тя ще бъде представяна отделно от конкурсната програма.

Тази година във фестивала ще участват 29 групи и 14 индивидуални изпълнителя, което е два пъти повече в сравнение с миналогодишния фестивал.

От 29 август до 07 септември включително, Несебър ще стане домакин на осмия поред Международен фестивал на меда! Организатори на събитието са Община Несебър и Общински Съюз по Пчеларство.На площад Месамбрия в стария Несебър пчелари от цялата страна ще предложат над 20 вида мед и изключително ценните за здравето пчелни продукти-цветен прашец, пчелно млечице и прополис. Посетителите ще опитат добрия екологично чист и здравословен мед и ще научат как да го разпознават. Ще научат и как да се лекуват и да укрепват здравето си с различните пчелни продукти. Изложбата-базар на пчелен мед и пчелни продукти е всеки ден от 9:30ч. до 21:00ч., а от 17:00ч. посетителите могат да наблюдават как се извлича меда и различните пчеларски техники.

Фестивалът отново се провежда под патронажа на Кмета на Община Несебър.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Dva-festivala-v-Nesebur-do-kraya-na-meseca-106769
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.