Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сините изпращат на Омбудсмана подписката срещу имунитета на депутатите
Автор: Екип Burgas24.bg 12:58 / 18.08.2009Коментари ()11947
© Burgas24.bg
СДС Бургас изпрати подписката срещу имунитета на депутатите на Омбудсмана на Република България Гиньо Ганев, съобщиха от синята централа. "Ще настояваме Гиньо Ганев да съдейства за отмяната на депутатския имунитет, защото народните представители са избрани от гражданите и не е морално да са защитени от наказателна отговорност, както и да имат повече права и привилегии", обяви общинският председател на СДС в Бургас Вълчо Чолаков.

В подкрепа на идеята за отмяна на имунитета се подписаха 4 354 граждани в Бургас през юни. Целта на подписката не е да бъдат съдени депутати, а чрез законови промени да се даде възможност на прокуратурата и съда да си свършат работата, обясниха от СДС.

"Считам, че мнението на хората е показателно и то трябва да се зачита от управляващите. Народните представители не са над другите, за да са привилегировани в съда", поясни още Чолаков.

От СДС в Бургас припомниха мотивите за инициативата си - повдигнати обвинения от стопански и криминален характер срещу избрани депутати, кандидати за народни представители и бивши министри, които се крият зад депутатските банки.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sinite-izprashtat-na-Ombudsmana-podpiskata-sreshtu-imuniteta-na-deputatite-105623
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.